Glad familie juleaften

Kendte juletraditioner – Se nogle af de mest populære her

Når juletiden nærmer sig, og når man har lyst til at drømme sig tilbage til den søde duft af gran, smagen af brunkager og følelsen af forventningsglæde, kan det være rart at blive mindet lidt om julen igen.

Denne artikel bringer derfor de 5 mest kendte juletraditioner, vi har i Danmark.

Gaver

Gaver er uden tvivl en af de største traditioner, der er forbundet med julen. Vi tømmer vores punge og køber gaver til de mennesker, vi har allerkærest – og det er egentlig en ret sød tradition.

Mangler du inspiration til dit næste julegavekøb kan luxkidz.dk være din inspirationskilde – i hvert fald, hvis du leder efter gaver til de mindste eller nybagte forældre – her kan du nemlig finde alt i tilbehør- og tøj til børn med ganske få omkostninger.

Er du på udkig efter noget mere specifikt, er brandet Molo også en god investering – høj kvalitet og et bredt udvalg af ting til børn står absolut øverst på listen her.

Ande- og flæskesteg

Vi kan ikke komme udenom, at ande- og flæskestegen hvert år pryder middagsbordene rundt omkring i landet. Disse to stege er madtraditioner, der i højeste grad er kommet for at blive. Desuden gør det heller ikke noget, at de smager utrolig godt – og hvis du ikke spiser kød, er der alligevel rig mulighed for at få et godt julemåltid.

Dans om juletræ

Det er en af det mest omdiskuterede og underlige traditioner, vi har i Danmark – for hvorfor danser vi egentlig rundt om et træ, mens vi synger? Det er en skør tradition, som vi holder fast i – for den er egentlig meget hyggelig. En anden ting er, at træet står i stuen, men der står den jo også og pynter.

Kirkegang og salmesang

Det er de færreste danskere, der har lyst til at give slip på kirken til jul, for her er både bøn, prædike og salmesang. Kirkegang omkring jul er bare noget helt specielt netop juleaften, idet den samler os alle sammen og giver en følelse af fællesskab og glæde. Det er uden tvivl også en tradition, der ikke ser ud til at dø foreløbig.

Risalamande

Åh, den gode gamle risalamande! Det er en efterhånden velkendt dessert, der spises juleaften. Ofte vil der være gemt en hel manden i grøden, og hvem end der får den, vinder typisk en marcipangris. Det er endnu et eksempel på en fantastisk tradition, der gør julen helt speciel her i Danmark.

Traditioner er noget, vi i Danmark er meget stolte af. Vores traditioner er meget gamle, og i nogle tilfælde ved vi ikke engang, hvor de stammer fra. Men de er uden tvivl med til at sætte sit præg på den danske jul, så den bliver helt speciel og dansk.

Mange af os vil ikke indrømme det, men det er de færreste, der har lyst til at bytte nogle af vores juletraditioner med nogle andres – for det ville bare ikke være det samme.

Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!